Joel Moreno

Joel Moreno Codinachs és un guitarrista de Jazz i música moderna de Barcelona. Lidera el seu quintet i trio i participa en diversos projectes.

Ha publicat el disc Emergexit (Errabal 2010) com a líder amb el seu quintet i participat en diversos enregistraments com Quiquilladas Pintorescas (JazzGranollers Records 2015) with Sabina Witt Quintet, Estrada do sol (TempsRECORD 2012) i Flor de cerrado (Temps RECORD 2014) amb Luna Cohen, Fight with your best weapons (Barcelona Underground scene 2014) amb Bernat Hernandez, songs & canções (A.E. 2012) amb Diana Palau, Després del Jazz (Audiovisuals de Sarrià 2011) amb Martí Ventura Quartet i col·laborat en el disc L’aigua no es mou (Satélite K 2011) de Folkincats.

A part de la seva faceta com a intèrpret també exerceix com a docent i arranjador musical.

Tot i que és laietà, ha viscut en diverses ciutats abans de tornar a la seva Barcelona natal. En cada viatge ha sabut impregnar-se del Jazz autòcton per a aconseguir un estil particular que tradueix la complexitat d’aquesta música en una rica però natural  fluidesa melòdica. Resideix dos anys a Nova York on viu les experiències musicals més intenses sota la tutela de Peter Bernstein, Jean Michel Pilc i John Scofield. Obté un Màster de Música a la New York University gràcies a una beca de “La Caixa”.

Abans de passar per Nova York viu quatre anys a Amsterdam, graduant-se al Conservatori Reial de La Haia. La seva carrera comença, però, a Barcelona sota la guia de músics com Mario Rossy i Albert Cubero tot i que la seva passió per la guitarra neix ben aviat, al seu entorn familiar. A l’adolescència descobreix la guitarra elèctrica, s’enamora del Jazz i la Bossanova i des de llavors no ha deixat de tocar aquestes músiques.